Medanta

Batman ja Kissanainen tuovat luksusta ja leikkiä Medantan potilasvaatteisiin

Medantan perustajakaksikko Taina Steiner (vas.) ja Anu Kivelä esittelivät taiteilija Rauli Mårdin kanssa yhteistyössä luomiaan Kissanainen-potilaspaitoja.

Supersankarit Batman ja Kissanainen yllättivät Syöpäsäätiön hyväntekeväisyysmuotinäytöksen vieraat – ja osoittivat, että potilasvaatteetkin voivat rokata. Medanta esitteli tilaisuudessa myös Docrates Syöpäsairaalalle suunnittelemansa raikkaan työvaatemalliston.

Voimakas ja energinen Kissanainen ja älykkyydellään pahaa vastaan kamppaileva Batman.

Nämä vahvat ja samalla lempeät supersankarit tsemppaavat syöpäsairaita ja muita potilaita Medantan uusissa luksusta ja leikkisyyttä ilmentävissä potilasvaatteissa.

Ikoniset sankarit ovat taidemaalari Rauli Mårdin käsialaa. Riihimäkeläinen ja ahkerasti New Yorkissa työskentelevä taiteilija kuvaa töissään populäärikulttuurin ilmiöitä, maailmantähtiä ja elokuvahahmoja.

Medantan ja Mårdin yhdisti taiteilijan omaperäinen tavaramerkki: silmämuotokuva, joita taiteilija on tehnyt jo tuhansia. Medantan perustaja ja toimitusjohtaja Anu Kivelä osti kollegalleen Taina Steinerille sellaisen lahjaksi.

”Kun Rauli maalasi iirikseni, innostuin samalla hänen muistakin töistään. Kissanainen ja Batman kolahtivat minuun heti, ja halusin saada ne myös meidän omaan potilasmallistoomme”, Steiner kertoo.

Mård sanoo olleensa ”ihan liekeissä”, kun medantalaiset ehdottivat yhteistyötä.

”Minua kiehtoi ajatus siitä, että supersankarit rohkaisevat sairaalassa olevia ihmisiä. Hahmot kuvastavat sähäkkyyttä ja selviytymistä ja sopivat siksi täydellisesti potilasmalliston kuvitukseksi.”

Ripaus rokkia ja bling blingiä

Kissanainen ja Batman -malliston materiaalit ovat teknisiä, silkinpehmeitä ja kauniisti laskeutuvia.

”Vaatteemme ovat osa potilaan hoitoa. Antimikrobiset materiaalit takaavat potilasturvallisuuden, mikä on erityisen tärkeää, kun potilailla on usein alentunut vastustuskyky. Tämän kaiken lisäksi vaatteet myös näyttävät ja tuntuvat hyviltä”, Anu Kivelä kertoo.

Taina Steinerin mukaan mallistoon haluttiin myös ripaus rokkia ja bling blingiä. Hän itse on hapsufriikki, ja heiluvat hapsut tuovat malliston valkoiseen paitaan leikkimielisyyttä.

”Meille on tärkeää, että potilas kokee olevansa sairaalassakin yksilö. Useinhan sairaalavaatteet tekevät ihmisestä anonyymin. Supersankareiden avulla haluamme parantaa potilaan arkea ja hoitokokemusta.”

Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta (vas.) sekä sairaalan siisteydestä huolen pitävä Wellington Dos Santos (oik.) olivat pukeutuneet Kissanaisen ja Batmanin asuihin. Taiteilija Rauli Mårdilla (kesk.) oli muutenkin juhlailta, sillä hyväntekeväisyystapahtumasta hän siirtyi 60-vuotispäivilleen.

Medantan mallistoja catwalkilla esittelivät terveydenhuollon eturivin ammattilaiset. Yksi Kissanaiseksi muotinäytöksessä pukeutuneista oli Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta.

”Olen itsekin sairastanut melanooman ja ymmärrän, miten tärkeä merkitys kauniilla sairaalavaatteilla on. Virttyneet ja venyneet vaatteet vain masentavat potilasta”, hän sanoo.

Batman-paidan ja housut päälleen pukenut Wellington Dos Santos kehuu vaatteiden unelmankevyitä materiaaleja.

”Pahan voittava supersankari tuo potilaille voimia parantua”, Helsinki Hospitalin siisteydestä huolen pitävä Dos Santos lisää.

Värit virkistävät ja rauhoittavat

Medanta esitteli uudet vaatteensa Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan Kello viiden tee -hyväntekeväisyystapahtumassa Royal at Crowne Plaza -hotellissa Helsingissä, 23. toukokuuta 2018. Kissanaisen ja Batmanin ohella muotinäytöksessä nähtiin myös helsinkiläisen Syöpäsairaala Docrateen raikas työvaatemallisto, jonka Medanta loi tiiviissä yhteistyössä sairaalan henkilökunnan kanssa.

Docrateen vaatteita olivat tulleet esittelemään kollegat Helsinki Hospitalista: neurokirurgit Jari Siironen ja Juha Pohjola sekä anestesialääkäri Sari Hannukainen ja sairaanhoitaja Anne Karisto.

”Teemme pitkiä, 12 tunnin päiviä, joten työvaatteiden mukavuus on todella tärkeää. Kauniit työvaatteet virkistävät myös potilaiden mieltä, ja värit vaikuttavat mielialaan rauhoittavasti”, Karisto kertoo.

Neurokirurgit Juha Pohjola (vas.) ja Jari Siironen ovat Helsinki Hospitalin perustajaosakkaita ja alansa uranuurtajia. He esittelivät Docrates-malliston toimivia ja tyylikkäitä työasuja. Sairaalan potilastyössä hygienisyys on ensiarvoisen tärkeää. Medantan tekstiilien pinta ei kontaminoidu tai tarjoa kasvualustaa mikrobeille.
Helsinki Hospitalin anestesialääkäri Sari Hannukainen (vas.) sekä sairaanhoitaja Anne Karisto pyörähtelivät Docrates-malliston helposti yhdisteltävissä vaatteissa.
Medantan perustajakaksikko Taina Steiner (vas.) ja Anu Kivelä sekä suunnittelija Helena Manninen ovat ylpeitä uusista työ- ja potilasvaatemallistoistaan. Parhaillaan yritys kehittelee potilaan lämpötilaa mittaavia paitoja ja muita älykkäitä tekstiilisovelluksia.

Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan Kello viiden tee kerää vuosittain varoja syöpätutkimukselle. Anu Kivelän mukaan Medanta on avannut myös oman keräyksen kartuttaakseen Syöpäsäätiölle kerättäviä varoja.

”Medanta.fi-verkkokaupastamme voi ostaa t-paitoja, joihin on printattu Rauli Mårdin supersankarit.”

Kissanainen ja Batman verkkokaupassa

Lue lisää: SYÖPÄSAIRAALA DOCRATES LOI OMAN VAATEMALLISTON – POHJANA UUSI RAIKAS LOGO JA VÄRIMAAILMA