Medanta

Laadukkaita hengityssuojaimia ammattilaisille – otamme vastaan ennakkotilauksia

Verkkokaupastamme saat laadukkaat, korkean suojaustason kertakäyttöiset kirurgiset hengityssuojaimet ja kestokäyttöiset antimikrobiset kasvomaskit.
Verkkokaupastamme saat laadukkaat, korkean suojaustason kertakäyttöiset kirurgiset hengityssuojaimet ja kestokäyttöiset antimikrobiset kasvomaskit.

Turvallinen hoito vaatii suojautumista. Verkkokaupastamme löydät laadukkaat antimikrobiset kestokäyttöiset kasvomaskit, jotka lisäävät sekä terveydenhuollon ammattilaisten että asiakkaiden turvallisuutta. Meiltä saat myös korkeimman FFP3-suojaustason kertakäyttöiset kirurgiset hengityssuojaimet.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten turvallinen suojautuminen COVID-19-virusta vastaan on tärkeää. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös eritteistä tahrautuneiden käsien ja pintojen välityksellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan parhaan suojan saa, kun noudattaa työnantajan ohjeistusta ja käyttää ammattimaista hengityssuojainta tai kasvomaskia, pesee käsiä sekä välttää tarpeettomia lähikontakteja ja lähekkäin toimimista.

Verkkokaupastamme löydät laadukkaat, ammattilaisille valmistetut suojaimet eri tilanteisiin. Myynnissä on sekä kertakäyttöisiä FFP2- ja FFP3-luokituksen hengityssuojaimia että mikrokuituisia monikäyttöisiä kasvomaskeja, jotka olemme suunnitelleet yhdessä Pihlajalinnan hygieniahoitajien ja ammattilaistiimin kanssa.

Korkeimman suojaustason hengityssuojaimet suojaavat käyttäjäänsä tartunnoilta. Kasvomaskit suojaavat pisaroilta toisia henkilöitä, kuten riskiryhmässä olevien ikäihmisten terveyttä hoiva- ja asumispalveluissa.

Molemmissa suojaimissamme on metalliset nenäsovittimet, joiden ansiosta ne asettuvat tiiviisti ja mukavasti kasvoille.

Kertakäyttöinen korkeimman tason kirurginen hengityssuojain istuu kasvoille tiiviisti ja mukavasti.
Kertakäyttöinen korkeimman tason kirurginen hengityssuojain istuu kasvoille tiiviisti ja mukavasti.

Hengityssuojaimet nyt tilattavissa, tee ennakkotilaus tästä

Oikein käytettynä hengityssuojain suojaa koronalta

Hengityssuojaimet on luokiteltu kolmeen suojauskategoriaan. Laadukkaimmat hengityssuojaimet antavat hyvän suojan ilmassa leviäviltä haitallisilta mikrobeilta.

Alimman tason FFP1-suojain suojaa lähinnä näkyviltä hiukkasilta, kuten pölyltä.

Hengityssuojaimen taso FFP2 (N95) antaa oikein käytettynä tehokkaan suojan pienemmiltäkin hiukkasilta, kuten bakteereilta ja erilaisilta viruksilta – myös koronavirukselta. FFP2-hengityssuojain suodattaa vähintään 94 prosenttia ilman epäpuhtauksista.

Ylimmän suojaustason hengityssuojaimet FFP3 (N100) suodattavat vähintään 99 prosenttia ilman epäpuhtauksista. FFP3-suojaimia käytetään esimerkiksi leikkaussaleissa. Verkkokauppamme kirurgiset hengityssuojaimet ovat korkeaa FFP2- ja FFP3-laatua.

Korkeimpien FFP2- ja FFP3-tasojen hengityssuojaimet ovat aina henkilökohtaisia ja kertakäyttöisiä. Ne tarjoavat hyvän suojan hengitysteitse tapahtuvalta koronavirustartunnalta. Jotta suojaus on paras mahdollinen, on tärkeää, että hengityssuojain puetaan pakkauksessa tulevan valmistajan ohjeiden mukaan.

Katso videoltamme, kuinka kasvosuojain puetaan

Muista pukea hengityssuojain oikein

Suojain tulee pukea kasvoille huolellisesti, sillä ohivuoto suojaimen reunoilta vaikuttaa oleellisesti suojaustehoon. Suojaimen tiiviys testataan niin, että käyttäjä painaa nenäsovittimen tukevasti paikoilleen ja hengittää voimakkaasti sisäänpäin. Näin on helppo havaita, jos kasvojen ja suojaimen reunan välitse kulkee ilmaa.

Hengityssuojaimen käyttö ei suojaa yksinään tartunnoilta, jos käsihygieniasta ei huolehdita. Kädet pitää pestä tai desinfioida ennen puhtaan suojaimen pukemista. Suojain riisutaan ottamalla kiinni pään takana olevista kiinnitysnauhoista tai korvan taakse tulevista kuminauhoista, jonka jälkeen kertakäyttöinen suojus heitetään roskiin ja kädet pestään taas.

Kertakäyttöinen kirurginen FFP2-tason hengityssuojain suojaa käyttäjäänsä oikein käytettynä tehokkaasti koronaa vastaan.
Kertakäyttöinen kirurginen FFP2-tason hengityssuojain suojaa käyttäjäänsä oikein käytettynä tehokkaasti koronaa vastaan.

Kasvomaski vähentää käsi-naamakontaktia

THL:n ohjeiden mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan tulisi käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta tai kasvomaskia asiakastyössä. Molemmat suojaavat potilasta tai kotihoidon asiakasta, jos hoitaja yskii tai aivastaa.

Kasvomaskin avulla saa ehkäistyä ylimääräistä kasvojen koskettelua. Se on tärkeää, sillä korona leviää helposti pinnoilta kasvojen kautta henkilöstä toiseen. Kasvomaskin tärkeä funktio on siis myös muistuttaa käyttäjäänsä olemaan koskematta kasvojaan.

Kertakäyttöisistä suu-nenäsuojista on tullut koronakriisin edetessä huutava pula. Medanta alkoi suunnitella ammattilaiskäyttöön tarkoitettua kestokäyttöistä kasvomaskia yhdessä Pihlajalinnan kanssa helmikuussa 2020, heti kun arviot koronaepidemian leviämisestä myös Suomeen vahvistuivat.

Medanta Microfiber -kankaan antimikrobinen teknologia muodostaa kalvon kasvomaskin pinnalle.
Medanta Microfiber -kankaan antimikrobinen teknologia muodostaa kalvon kasvomaskin pinnalle.

Uusi, ekologinen kasvomaski korvaa kertakäyttömaskit – ja tarve pestäville maskeille on suuri. Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee arvioi A-studiossa 6.4., että Suomessa tehdään vuodessa noin 50 miljoonaa kotihoidon käyntiä. Jokaista käyntiä kohden kuluu yksi suoja, eli pelkästään ikäihmisten kotihoidossa tarvitaan viikossa noin miljoona hengityssuojaa.

Medanta pystyy toimittamaan vähintään 20 000 kestokäyttöistä suojainta viikossa, ja tavoitteena on lisätä tuotantovolyymia. Ensimmäinen erä saapuu Suomeen viikolla 17 – ja ennakkotilauksia otetaan vastaan nyt.

Medanta ja Pihlajalinna kehittivät laadukkaan hengityssuojaimen

Hengityssuojaimet nyt tilattavissa, tee ennakkotilaus tästä

Kestokäyttöisessä kasvomaskissa antimikrobinen teknologia

Medantan kestokäyttöisen maskin suojaustaso vastaa terveydenhuollon työvaatteiden suojaustasoa. Kaksinkertainen, tiivis ja joustava mikrokuitu-materiaali ei läpäise helposti pisaroita, sillä Medanta Microfiber -kankaan antimikrobinen teknologia muodostaa kalvon suojaimen pinnalle eikä tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Kestokäyttöisen kasvomaskin käyttö on lähtökohtaisesti turvallista esimerkiksi vastaanotoissa, suun terveydenhuollon tehtävissä ja hoivatyössä, jossa se voi olla tärkeä osa kokonaishygieniaa suojaten ikäihmisten terveyttä. Sitä ei tule käyttää korkeaa suojaustasoa vaativissa tehtävissä.

Antimikrobinen maski desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen 72-90 asteen vesipesussa, jolloin siitä tulee mikrobiologisesti puhdas. Materiaali kestää hyvin toistuvan teollisen pesun ja lämpödesinfektion.

Hengityssuojaimet nyt tilattavissa, tee ennakkotilaus tästä