Medanta

”Medantan kestomaskissa on niin helppo hengittää, että voin jatkaa aktiivista elämääni”

Ammattilaiskäyttöön kehitetty Medantan antimikrobinen maski on vakuuttanut myös kuluttajat, ja maskeista on tullut verkkokauppamme suosikkituote. Kolme asiakastamme kertoo kokemuksensa maskin käytöstä: ”Medantan maskissa on helppo hengittää. Se ei hiosta eikä ahdista. Maskista on tullut yhtä itsestäänselvä osa arkeani kuin turvavyön käytöstä!”

Pestävät, antimikrobiset kestomaskimme ovat löytäneet tiensä myös kuluttajien käyttöön. Kehitimme yhteistyössä Pihlajalinnan terveydenhuollon ammattilaisten kanssa 4-way mikrokuitu -kasvomaskin, joka vähentää pisaratartuntariskiä ja suodattaa tutkitusti jopa 84 prosenttia bakteereista: maski on testattu espanjalaisessa, akkreditoidussa Eurofins-laboratoriossa.

Kaksikerroksisen kankaan antibakteerinen teknologia muodostaa maskin pinnalle kalvon, jota pisarat eivät läpäise. Maskimme on myös vastuullinen vaihtoehto kertakäyttömaskien rinnalla. Valitsemalla kestomaskimme säästät luontoa: maskin voi pestä jokaisen käytön jälkeen 60–90 asteen vesipesussa, ja se kestää yli sata pesua.

Maskiemme turvallisuuteen luottavat asiakkaamme kertovat, miten kestomaskin käyttö on helpottanut heidän elämäänsä koronapandemian keskellä.

Lue lisää kestokäyttömaskistamme 

Satu Alasentie Medantan maskissa

Satu Alasentie, Helsinki: ”Maskin ansiosta pysyn aktiivisena ja sosiaalisena”

”Olen astmaatikko ja maskin käyttömukavuudella ja hengittävyydellä on minulle ratkaiseva merkitys. Olen aktiivinen ja paljon liikkeellä – korona-aikanakin, toki turvallisuuden huomioiden. Sosiaaliset tilanteet ovat olleet paljon miellyttävämpiä sen jälkeen, kun hankin Medantan antimikrobisia kestokäyttöisiä maskeja. Vietin juuri oopperassa ihanan baletti-illan maski kasvoillani.

Olen kokeillut myös tavallisia kertakäyttöisiä maskeja: niiden kanssa tulee hetkessä tukala olo ja hengittäminen on vaivalloista. Medantan maskin mikrokuitukangas tuntuu mukavalta ja sen läpi on helppo hengittää.

Maskissa arvostan sen laadukkuutta ja ammattimaisuutta. Pisarat eivät läpäise antimikrobista kangasta helposti ja maski on suunniteltu hyvin istuvaksi.

Minulla on ollut käytössäni pari valkoista kestomaskia, mutta olen tilannut niitä lisää – tällä kertaa mustia. Olen pukeutuessani tarkka siinä, että asusteet mätsäävät aina keskenään – käsilaukut, huivit, silmälasit. Nyt kun näyttää siltä, että maskin käyttö yleistyy ja tulee jatkumaan pitkään, niin ei haittaa, jos maskikin sopii kokonaisuuteen ja näyttää tyylikkäältä. Musta toimii kaiken kanssa, ja Medantan laventelin värinen maski voisi myös sopia syyslookiini.

Tärkeintä minulle on kuitenkin maskin turvallisuus ja se, että sitä on helppo käyttää ja sen kanssa on hyvä hengittää. Nyt kun ihmisillä näkee enemmän maskeja, niin kyllä se lisää turvallisuuden tunnetta. Mielestäni jokaisen pitäisi kantaa kortensa kekoon ja noudattaa maskisuosituksia.”

Ville Tolvanen Medantan maskissa

Ville Tolvanen, Helsinki: ”Maskin käyttö on helppoa ja mukavaa – ja samalla ympäristöteko”

”Olen käyttänyt Medantan kestokäyttöisiä kasvomaskeja siitä lähtien, kun THL elokuussa suositteli maskin käyttöä joukkoliikenteessä. Asun Helsingissä, ja käytän raitiovaunua ja bussia lähes päivittäin. Koronan tartuntariski kasvaa tungoksessa – varsinkin ruuhka-aikaan on mahdoton pitää turvavälejä.

Ensimmäisillä kerroilla tuntui, että maskin käyttöön oli pieni kynnys: ei ihme, sillä en ollut koskaan pitänyt maskia, mutta siihen tottui nopeasti. Nyt käyttö sujuu luontevasti – ja maskeja näkee ihmisillä jo paljon.

Medantan kestomaskissa parasta on, että se tuntuu kasvoilla kevyeltä ja mukavalta. Maski asettuu paikoilleen tiiviisti, mutta silti sen kanssa on helppo ja raikas hengittää. Se on myös riittävän suuri ja kattaa kunnolla sekä nenä että leuan. Arvostan maskin laadukkuutta ja kankaan antimikrobisuutta.

Olen kuullut ystäviltäni, kuinka tukalia paksut kangasmaskit voivat olla. Olen pitänyt Medantan maskia yhtäjaksoisesti pisimmillään puolisen tuntia junamatkalla, eikä se hiostanut yhtään. Maskin puhdistaminen on helppoa: heitän sen pyykin sekaan pesukoneeseen, ja kangas kuivuu hetkessä.

Minulle on kestomaskeja tällä hetkellä kierrossa viisi, eli puhtaita maskeja löytyy kotoa aina. Nyt kun käyttösuositukset ovat tiukentumassa, aion hankkia niitä vielä muutaman lisää.

Koen, että kestokäyttöisten maskien hankinta on myös ympäristöteko: on ikävää, kun kertakäyttöisiä maskeja näkee lojumassa siellä täällä.”

Tilaa omat kasvomaskisi tästä.

Kaisu Jokinen Medantan maskissa

Kaisu Jokinen, Rafal, Espanja: ”Ilman maskia tunnen oloni turvattomaksi”

”Minulla on maskinkäytöstä jo pidempää kokemusta, ja siitä on tullut itsestään selvä osa elämääni, kun lähden liikkeelle. Olen verrannut maskin käyttämistä turvavyön käyttöön. Kun turvavyöpakko aikoinaan tuli, moni mietti ensin, että onko minun pakko laittaa tällainen. Ja kun siihen oppi, tunsi turvattomuutta, jos turvavyötä ei ollutkaan. Minulla on nyt se sama: jos lähden ulos ilman maskia, tunnen itseni turvattomaksi.”

Asun Espanjassa Alicanten maakunnassa, pienessä Rafalin kaupungissa, ja täällä maaliskuun poikkeustilamääräykseen liittyi heti myös maskinkäyttöpakko. Sakot rapsahtavat, jos maskia ei ole.

Toukokuussa sain Suomesta ensimmäisen Medantan kestomaskilähetyksen. Minulla on käytössäni neljä Medantan pestävää mikrokuitumaskia, ja niillä olen pärjännyt hyvin.

En ole kokenut maskia missään vaiheessa tukalana. Kesä oli tiukkaa aikaa, kun lämpötila lähenteli neljääkymmentä astetta. Kuumuudessa kertakäyttömaskit kostuvat nopeasti, mutta Medantan maskin hengittävä kangas säilytti miellyttävyytensä helteelläkin. Koen, että olen myös oppinut käyttämään maskia paremmin: hengitän maskin kanssa eri tavalla, syvempään ja pidempään, ja annan sen toimia. Olen käyttänyt maskia kerrallaan useamman tunnin tuntematta oloani tukalaksi.

Olen huomannut maskin muutkin hyödyt. Keväällä siitepölyaikaan käytin maskia autoillessanikin. Minun oli helpompi hengittää, eivätkä allergiakokemukseni olleet niin voimakkaita kuin aiempina vuosina. Meille tulee myös aika ajoin hiekkamyrskyjä Afrikasta. Kuumalla ilmalla on pakko tuulettaa ja pitää asunnon ikkunoita auki. Jos hiekkaa on pölissyt tuulen mukana, olen ollut maski kasvoillani kotonakin.

Kotimaakunnassani koronatilanne on nyt kevättä parempi, mutta saa nähdä mitä loppuvuosi tuo tullessaan. Näen kuitenkin sen, että jonkinlainen uusi aikakausi on alkanut. Mihin se muotoutuu, sen tiedämme ehkä viiden vuoden päästä. Todennäköisesti maskinkäyttö tulee olemaan hyvin runsasta tulevina vuosina. Ihmiset alkavat ymmärtää, että oman ja muiden turvallisuuden vuoksi maskia pitää ja kannattaa käyttää.”

Tilaa omat antimikrobiset kestomaskisi verkkokaupastamme.

Lue lisää pestävän kasvomaskimme testituloksista

Lue artikkeli maskeistamme