Medanta

Tiedote: Medantan pestävä kasvomaski suodattaa 84 prosenttia bakteereista

Medantan pestävä 4-way mikrokuitu -kasvomaski suodattaa 84 prosenttia bakteereista, kertovat espanjalaisen Eurofins-tutkimuslaitoksen tuoreet tulokset. Kestokäyttöinen maski kestää hyvin pesua.

Antimikrobisia työvaatteita valmistavan Medanta Oy:n kestokäyttöinen, kaksinkertainen 4-way mikrokuitu -kasvomaski suodatti Eurofins-tutkimuslaitoksen testissä 84,04 prosenttia bakteereista. 

”Meillä on nyt testattua tietoa kankaisen maskin toiminnallisuudesta. Voimme turvallisin mielin kertoa asiakkaillemme, että kankainen maskimme soveltuu hyvin terveydenhuollon vastaanoton tehtäviin, kotihoitoon, palveluasumiseen ja ikääntyvien hoivaan”, sanoo Medantan toimitusjohtaja Anu Kivelä.

Medantan maski valmistetaan antimikrobisesta mikrokuidusta. Pisarat eivät läpäise materiaalia helposti, sillä kankaan antimikrobinen teknologia muodostaa kalvon suojaimen pinnalle eikä tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Kasvomaski on kestokäyttöinen, eli sen materiaali kestää hyvin toistuvan pesun sekä teollisesti että kotikoneessa. Antimikrobinen maski pitää pestä jokaisen käytön jälkeen 60 asteen vesipesussa, ja Medantan omien pesutestien mukaan mikrokuitumaskin kangas kestää moitteettomasti sata teollista pesua.

Medanta on kehittänyt kestokäyttöisen kasvomaskinsa yhteistyössä Pihlajalinnan asiantuntijoiden kanssa. Maskeja on tällä hetkellä käytössä muun muassa Pihlajalinnan palveluasumisen ja ikääntyvien hoivan yksiköissä, ja ne ovat myynnissä Medantan verkkokaupassa.

”Jatkuva tutkimus ja tuotekehitys ovat meille tärkeitä ja työmme perusta. Parasta tuotekehitystä syntyy tiiviissä yhteistyössä terveydenhuollon asiakkaiden kanssa, ja iso kiitos hyvät testitulokset saaneista maskeista kuuluu Pihlajalinnalle. Oikea elämä tapahtuu kuitenkin laboratorioiden ulkopuolella. Tuntuu hyvältä tarjota luotettavaa suojaa maskiemme käyttäjille”, Anu Kivelä sanoo.

Espanjalaisen, akkreditoidun Eurofins-laboratorion testissä Medantan kasvomaskin bakteerisuodatustehon (BFE) määrittelyssä käytettiin standardia EN 14683: 2019+AC: 2019. EN 14683-standardia käytetään lääketieteellisten kasvomaskien tehon määrittelyssä.

Kasvomaski auttaa suojaamaan muita ihmisiä pisaratartunnoilta, ja sitä käytetään esimerkiksi hoivatyössä ehkäisemään ikäihmisten koronavirustartuntoja. Maski myös vähentää kasvojen koskettelua käsin, mikä osaltaan auttaa estämään tartuntoja. Kasvomaskia ei tule käyttää korkean suojaustason terveydenhuollon tehtävissä.

Tutustu hengityssuojaimiimme tästä

Lisätietoja
Medanta Oy
Toimitusjohtaja Anu Kivelä
0400 990 066, anu.kivela@medanta.fi

Vuonna 2008 perustettu Medanta tunnetaan erityisesti terveydenhuolto- ja ravintola-alan työvaatteista, joiden materiaali on antimikrobista ja joustavaa. Yritys työllistää nyt 20 henkilöä ja liikevaihto on noin 3,6 miljoonaa euroa. Medantan visio on olla johtava vastuullisten työvaatteiden valmistaja maailmassa. Yrityksen pääpaikka on Helsingissä. www.medanta.fi