Medanta

Tiedote: Yritykset varautuvat koronan toiseen aaltoon hankkimalla räätälöityjä maskeja työntekijöille ja asiakkaille

Myös yritykset ovat alkaneet hankkia kasvomaskeja huolehtiakseen työntekijöidensä ja asiakkaiden terveydestä. Medantan pestäviä kasvomaskeja saakin nyt myös yrityksen brändin mukaisesti räätälöitynä. Yhdessä Pihlajalinnan kanssa kehitetyt maskit ovat roiskeilta hyvin suojaavaa, antimikrobista mikrokuitukangasta, joka kestää yli sata teollista pesua.

Antimikrobisia työvaatteita valmistavan Medanta Oy:n pestäviä, antimikrobisia mikrokuitumaskeja saa nyt räätälöitynä yrityksen omalla logolla ja brändi-ilmeellä.

”Monet yritykset varautuvat koronaepidemian uuteen kiihtymiseen hankkimalla kasvomaskeja työntekijöidensä ja asiakkaidensa käyttöön. Turvallisuuden ja mukavuuden lisäksi yritykset toivovat maskeihin omaa ilmettään. Vastaamme kovaan kysyntään räätälöimällä maskeja yritysten toiveiden mukaisesti”, Medantan toimitusjohtaja Anu Kivelä sanoo.

Medantan kestokäyttöiset kasvomaskit valmistetaan kaksinkertaisesta 4-way-mikrokuitukankaasta, joka hengittää hyvin, istuu kasvoille mukavasti eikä hiosta. Kankaan antibakteerinen teknologia muodostaa maskin pinnalle kalvon, jota pisarat eivät läpäise helposti.

Espanjalaisen, akkreditoidun Eurofins-tutkimuslaitoksen testissä Medantan kasvomaski suodatti 84 prosenttia bakteereista. Testi tehtiin tänä keväänä.

”Olemme kehittäneet maskin tiiviissä yhteistyössä Pihlajalinnan terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Kehittämisessä tärkeitä vaatimuksia olivat mukavuus ja toimivuus, mutta ennen kaikkea turvallisuus. Maskimme ovat tällä hetkellä käytössä muun muassa Pihlajalinnan palveluasumisen ja ikääntyvien hoivan yksiköissä”, Anu Kivelä kertoo.

Kasvomaskit ovat myynnissä Medantan verkkokaupassa, josta niitä voivat yritysten lisäksi tilata myös yksityiset asiakkaat. Maskit on suunniteltu Suomessa ja ne valmistetaan Latviassa ja Kiinassa Medantan kehittämistä kankaista. Medanta on käyttänyt terveydenhuollon työvaatetuotannossaan Kiinassa samoja, luotettavia valmistajia jo useiden vuosien ajan.

”Kestokäyttöiset maskit on pestävä jokaisen käytön jälkeen 60 asteessa. Omien pesutestiemme mukaan maskit kestävät yli sata teollista pesua. Maskeja kannattaa muistaa tilata riittävästi, sillä ne pitää vaihtaa jokaisen käytön jälkeen. Kankainen kasvomaski auttaa suojaamaan muita ihmisiä käyttäjän mahdolliselta tartunnalta, minkä lisäksi on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja yskiä oikein”, Anu Kivelä sanoo.

Voit tutustua kasvomaskeihin täällä.

Lisätietoja
Medanta Oy
Toimitusjohtaja Anu Kivelä
0400 990 066, anu.kivela@medanta.fi

Vuonna 2008 perustettu Medanta tunnetaan erityisesti terveydenhuolto- ja ravintola-alan työvaatteista, joiden materiaali on antimikrobista ja joustavaa. Yritys työllistää nyt 20 henkilöä ja liikevaihto on noin 3,6 miljoonaa euroa. Medantan visio on olla johtava vastuullisten työvaatteiden valmistaja maailmassa. Yrityksen pääpaikka on Helsingissä. www.medanta.fi