Medanta

Tapahtumaravintola Sipulissa työskennellään Medantan kestomaskeissa – ”Maskia on ollut vaivatonta käyttää”

Medanta_kasvomaski

Tapahtumaravintola Sipulin työntekijät käyttävät Medantan kankaisia kestomaskeja. Ensikokemukset antimikrobisesti käsiteltyjen, pestävien maskien käytöstä ovat olleet positiiviset.

Punatiiliseen satamamakasiiniin rakennetun tapahtumaravintola Sipulin hovimestari Sagar Kharelin työvuoro on alkamassa. Hän vaihtaa nopeasti työvaatteet ylleen ja asettelee lopuksi Medantan kankaisen kestomaskin kasvoillensa.

”Maski on mukavantuntuinen ja sen kanssa on helppo hengittää”, Kharel kiittelee.

Noho Partnersin ketjuun kuuluvan, Helsingin Katajanokalla sijaitsevan tapahtumaravintola Sipulin henkilöstö on käyttänyt työskennellessään Medantan kestomaskeja syyskuun lopusta lähtien.

Tiivis ja joustava materiaali ei läpäise helposti pisaroita, sillä Medanta Microfiber -kankaan antimikrobinen teknologia muodostaa kalvon suojaimen pinnalle eikä tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Lue lisää Medantan kankaisista kestomaskeista täältä.

Kankaiset maskit ovat saaneet työntekijöiltä hyvä vastaanoton. Kharelin musta maski on myös vähäeleisen tyylikäs ja sopii täydellisesti hovimestarin mustaan työasuun.

”Kestomaskissa on ehdottomasti parempi hengittää kuin kertakäyttömaskissa. Pidän tärkeänä, että maski on töissä helppo pukea ja riisua. Medantan maskia on ollut vaivatonta käyttää: kuminauhoihin saa helposti lenkit, jos maskia tarvitsee kiristää”, Kharel jatkaa.

Kaikilla työntekijöillä omat kestomaskit

Tapahtumaravintola Sipuli panostaa asiakkaidensa turvallisuuteen pandemian aikana.

”Muistutamme turvaväleistä, käytämme tarjoillessamme käsineitä, ravintolassamme on tarjolla käsidesiä sekä noudatamme muutoinkin tarkasti kaikkia ravintola-alan rajoituksia ja ohjeistuksia”, Sipulin ravintolatoimenjohtaja Toni Rautiainen kertoo.

Medantan kestomaskit ovat hyvä lisä ravintolan koronaa ennaltaehkäiseviin toimiin. Maski suodattaa tutkitusti jopa 84 prosenttia bakteereista.

Lue lisää Medantan tutkimuksesta täältä.

”Kysymme asiakkailtamme etukäteen, haluavatko he henkilökunnan käyttävän tilaisuudessa maskeja. Uuden maskisuosituksen myötä käyttö tilaisuuksissa on selvästi kasvanut ja käytämme maskeja lähtökohtaisesti jokaisessa tilaisuudessa”, Rautiainen jatkaa.

Ravintola Sipulissa työskentelee vakituisesti noin 15 työntekijää. Aiemmin työntekijät ovat käyttäneet asiakaspalvelutilanteissa kertakäyttömaskeja.

”Nyt kaikilla työntekijöillämme on kestomaski kasvoilla sekä keittiön että salin puolella. Jokainen työntekijämme huolehtii maskiensa huollosta työvuoronsa jälkeen. Maskit voi keittää työpaikalla yli 70 asteisessa vedessä ja jättää kuivumaan seuraavaa työvuoroa varten tai pesusta voi huolehtia kotona.”

Ohjeistuksen mukaan maski desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen 72–90 asteen vesipesussa, jolloin siitä tulee mikrobiologisesti puhdas. Medantan maski kestää hyvin toistuvaa teollista pesua ja lämpödesinfektiota.

Mukavantuntuinen pitkänkin työvuoron aikana

Ravintolatoimenjohtaja Toni Rautiainen pitää Medantan kestomaskia kertakäyttömaskia parempana vaihtoehtona.

”Työntekijämme ovat kiitelleet, että pitkänkään työpäivän aikana maski ei ole häirinnyt työntekoa, vaan on hyväntuntuinen päällä.”

Myös Sipulin apulaisravintolapäällikkö Henna Karppisen ensikokemus kestomaskista ovat hyvä.

”Maskin saa kiristettyä omiin kasvoihin sopivaksi, joten se tuntuu tiiviiltä yllä”, Karppinen sanoo.

Ravintola Sipuli on ensimmäinen Noho Partnersin ravintola, jossa käytössä on kertakäyttömaskien sijaan kankaiset kestomaskit.

”Hyvien kokemustemme perusteella uskon, että otamme kestomaskit käyttöön myös muissa ketjumme ravintoloissa”, Toni Rautiainen summaa.